Boekje “De natuur van Duurswold”

Duurswold is een gebied ten oosten van de stad Groningen met niet alleen een rijke geologische geschiedenis, maar ook een gebied waar al meer dan 10000 jaar mensen het landschap hebben gevormd. Die geschiedenis wordt verduidelijkt in deze gids die u meeneemt door negen grotere natuurgebieden en een viertal recent aangelegde dorpsrandsparken. Speciaal voor deze gids getekende wandel- en fietsroutes begeleiden u door het landschap, en zowel voor het voorjaar en zomer, als voor herfst en winter wordt aangegeven wat u aan planten- en diersoorten kunt aantreffen. Deze rijk geïllustreerde gids is samengesteld door onze werkgroep Natuur en Landschap Duurswold.

In 2022 is de gids voor een tweede druk door de stuurgroepleden Menno Gerkema en Theo de la Ruelle geheel herzien. Gebiedsbeschrijvingen zijn gewijzigd en enkele kaartjes zijn aangepast. Ook zijn er nieuwe foto’s toegevoegd en omissies uit de eerste druk aangepast.

De tweede druk van “De Natuur van Duurswold” is voor € 14,95 verkrijgbaar tijdens activiteiten van de werkgroep, in de boekhandel of bij de uitgever PROFIEL.

ISBN-nummer  978 90 5294 5859, 80 pagina’s, full color, rijk geïllustreerd, genaaid gebrocheerd.