23e JAAR NLD - Jaarprogramma 2017

 

Vrijdagavond  24 februari:  Natuur in Duurswold:- LIBELLEN met Christophe Brochard

Lezing van Christophe Brochard over het geheime leven van de libellen in onze streek met bijzonder aandacht voor de groene glazenmaker - een soort die het al tientallen jaren heel moeilijk heeft, maar waar Duurswold trotse gastheer van een redelijke populatie mag zijn.

Aanvang: 20 uur in Dorpshuis Tonegido in Hellum

 

Zaterdagochtend  6 mei Vroege vogeltocht naar de Baggerputten

Onze traditionele vroege vogel excursie dit jaar naar de Baggerputten in Slochteren.
We hopen op onze tocht in het 47 ha. grote natuurgebied, dat al sinds 1974 eigendom van Staatsbosbeheer is, weer op een prachtig vogelconcert en veel mooie waarnemingen.

Begin: 6 uur.

Ontmoetingsplaats: einde van de Stichtingslaan

 

Zaterdag 15 juliLibellenexcursie Woudbloem

Deze Libellenexcursie is een mooie aanvulling bij de libellenavond van februari. Maar ook zonder het verhaal van Christophe Brochard gehoord te hebben loont het zeker op zoek te gaan naar libellen rond het Duivelseiland in Woudbloem, waar krabbenscheer een onderdak bood en hopelijk beidt voor de zeldzame groene glazenmaker.

Wandelschoenen dan wel laarzen  zijn aan te bevelen.

Aanvang: 9uur.

Ontmoetingsplaats: aan het eind van de Kooilaan

 

Vrijdag 8 september (onder voorbehoud):  Nachtvlinders

Nachtvlinderavond afgelast

Door het slechte weer (lage temperatuur en grote regenkans) moeten we de nachtvlinderavond in de Baggerputten vrijdag 8 september helaas uit laten vallen. Volgend voorjaar nemen we revanche, misschien wat eerder in de zomer, zie de informatie dan op de website

 

 

Vrijdagavond 10 november Uilen en erven, een avond met André Eikenaar

André Eikenaar  werkt bij Landschapsbeheer Groningen en is  voorzitter van de Kerkuilenwerkgroep Groningen - dus dé aangewezen persoon om over uilen en hun onderdak te spreken.

Aanvang: 20 uur in Dorpshuis Tonegido in Hellum

 

NLD-excursies zijn voor leden van de NLD en kinderen gratis, niet leden betalen € 2,-. Aankondigingen via het Bokkeblad, deze website en Twitter.


In de gedrukte nieuwsbrief voor onze leden worden alle nieuwe excursies, met achtergrondinformatie, en de activiteiten van vorig jaar uitgebreid besproken. Lid worden? Dat kan voor maar 10 Euro/jaar!

paddo